Kenapa Bisnes Perlu Website?

By zach

Dengan memiliki website sendiri, bisnes anda mampu beroperasi sepanjang masa tanpa perlu menghadkan waktu operasi. Selain itu website bisnes anda mampu memberikan segala jenis informasi berkaitan bisnes anda contohnya 1. Produk/perkhidmatan yang ditawarkan 2. Liputan lokasi jualan & akses perkhidmatan 3. Keistimewaan produk & manfaatnya 4. Interaksi di antara anda & pelanggan 5. Macam-macam lagi…

Read More

Anda Berkongsi Tandas Dengan Pencuri? Awas!!!

By zach

Adakah anda rasa selamat bila menggunakan tandas yang turut digunakan oleh orang lain? Tak kiralah tandas-tandas awam yang disediakan di pejabat, pusat membeli-belah, hentian-hentian di lebuhraya, stesen minyak, taman-taman awam, surau, masjid dan sebagainya. Berlainan jika tandas yang kita gunakan dirumah yang sekurang-kurangnya kita akan berasa selesa dan selamat kerana ianya adalah di dalam premis…

Read More

Selepas Daftar Perniagaan Di SSM, Anda Juga Perlu Daftarkan Perniagaan Anda Di Agensi-Agensi Kerajaan Lain

By zach

Tahukah anda, selain daripada mendaftarkan perniagaan anda dengan Suruhanjaya Syarikat Malaysia (SSM), perniagaan anda juga perlu di-daftarkan di agensi-agensi kerajaan lain tertakluk kepada peraturan & undang-undang yang dikenakan yang berkaitan dengan aktiviti perniagaan anda. Di sini kami kongsi kan beberapa pendaftaran asas yang perlu di selesaikan oleh perniagaan-perniagaan yang baharu didaftarkan dengan SSM.   Kumpulan…

Read More

7 Perkara Wajib Sebelum Miliki Laman Web Sendiri

By zach

Fasa seterusnya dalam berniaga ialah mengatur strategi bagaimana kita mahu produk, perkhidmatan ataupun perniagaan kita sendiri dikenali oleh orang ramai sama ada prospek pelanggan, saudara mara & kenalan mereka atau sesiapa sahaja. Pengurusan jenama sangat penting dalam memastikan jenama produk, perkhidmatan atau jenama perniagaan kita sendiri dikenali untuk sekurang-kurangnya mereka sedar akan kehadiran kita walaupun…

Read More

4 Perkara Utama Yang Perlu Diberi Perhatian Dalam Mengurus Risiko Operasi Bisnes Anda

By zach

Sebagai pemilik bisnes, pernahkah anda terfikir kemungkinan-kemungkinan yang boleh menjejaskan operasi perniagaan anda? Anda pasti sedar dan faham bagaimana kemungkinan-kemungkinan ini mampu menjejaskan operasi perniagaan dan seterusnya memberi kesan terhadap prestasi bisnes sama ada dari segi keuntungan bisnes malah reputasi jenama produk/perkhidmatan dan nama bisnes anda sekali. Di sini kami kongsikan 4 perkara utama yang perlu…

Read More

Nak Sambung MBA? Baca & Fikir Benda-Benda Ni Dulu

By zach

Dah mula terfikir untuk sambung belajar? Atau dapat inspirasi daripada kenalan mahupun apa juga situasi yang membuatkan anda bersemangat nak sambung belajar? Tak kisah lah MBA ke, Master ke, Degree ke.. Janji sambung belajar.. Kami kongsikan perkara-perkara yang anda perlu pikir sebelum memuktamadkan hasrat anda menjadi pelajar semula.   Sebab Nak Sambung Belajar? Sebab apa…

Read More

Apa Yang Hebat Sangat Dengan Restoran Ikan Bakar Muara Sungai Duyong Melaka?

By zach

Ini adalah restoran ikan bakar kegemaran kami setiap kali kalau ke Melaka, tak kisahlah sama ada ianya di rancang ataupun secara mengejut. Tapi selalunya mengejut, sebab jarak KL – Melaka kurang sejam je, cuma kalo dah keluar dari Plaza Tol Ayer Keroh tu, kena bertabah sikit sebab banyak persimpangan lampu isyarat. Okay, apa yang hebat…

Read More

Adakah pinjaman satu-satunya sumber modal nak berniaga?

By zach

Hakikatnya, pinjaman adalah pilihan sumber dana paling popular dikalangan usahawan-usahawan sekarang ni. Di Malaysia sendiri, bila ada orang nak berniaga, mesti diorang akan pikirkan cara nak buat pinjaman tak kisahlah sama ada dengan bank, agensi kerajaan, along atau sape-sape je dengan alasan nak buat modal berniaga. Tapi tahu-kah korang semua, membuat pinjaman bukan satu-satunya sumber…

Read More

Bina kedai Online anda sendiri dengan mudah

By admin

Dah lama nak tulis review pasal online shop ni tapi ada je hal lain yang timbul. Tak payah cakap panjang, boleh try dulu sebab nak setup senang sangat dan function memang terbaik. Puas hati gila!

Read More
beard-2326422_1280